Dåligt företagsklimat i Motala

Motala har sämst företagsklimat i länet. Kommunen tappar 41 placeringar på Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i landets kommuner, enligt en undersökning som publiceras i Dagens Industri i dag.
Orsaken till att Motala tappat tros bero på nedläggningen av Sanmina-SCI:s fabrik och nedskärningarna på Electrolux. Undersökningen baseras på en rad faktorer som attityder till företagande, kommunal service och tillgång på arbetskraft. Linköping är den kommun i länet som har bäst företagsklimat. Vellinge kommun, i Skåne, är den kommun som har bäst företagsklimat i Sverige, medan Filipstad har det sämsta företagsklimatet. Listan över företagsklimatet i Östergötland: 53 Linköping 97 Ydre 102 Mjölby 122 Söderköping 136 Ödeshög 137 Boxholm 142 Norrköping 143 Vadstena 171 Valdemarsvik 188 Finspång 211 Kinda 234 Åtvidaberg 250 Motala Källa: Svenskt näringsliv
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".