Strejken stänger skolor i Finspång

Politikerna i Finspång har ändrat inställning till Kommunals pågående strejk. När strejken inleddes öppnade politikerna själva skolorna för eleverna, men inte nu längre. Idag var fyra skolor i Finspång stängda och eleverna får istället studera på andra platser i staden.
Politikerna i Finspång har i en vecka själva öppnat upp skolorna för eleverna. Detta för att de anser sig ha ett ansvar för den lagstadgade skolplikten. De fick också stöd från kommunförbundet som menar att detta inte har med strejkbryteri att göra. Men flera socialdemokrater och vänsterpartister i humanistiska nämnden ansåg att det här stred mot deras politiska uppfattning och tog alltså därför ett beslut att inte öppna skolorna idag. Den alternativa undervisningen innebär att eleverna antingen får hemuppgifter eller att de har undervisning i någon annan lokal. I missionskyrkan har niorna i Grossvadskolan elektrokemi och i biosalongen i Folketshus sitter gymnasieelever från natur- och samhällsprogrammet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".