Ingen ljusning för de hemlösas situation

Norrköpings kommuns arbete med att minska antalet uteliggare är patetiskt! Det säger en av uteliggarna i Norrköping apropå socialkontorets arbete för de bostadslösa. I dag diskuterar kommunen de hemlösas situation i Norrköping.
Socialnämnden ska idag ta ställning till ett förslag som skrivits av socialkontoret. I förslaget står bland annat att det inte finns behov att skapa andra lösningar för de hemlösa än de som redan finns. De alternativ som finns idag ska förvisso vidareutvecklas men risken finns att de verkligt behövande, uteliggarna och hemlösa med barn hamnar utanför. Hur många uteliggarna verkligen är råder det delade uppfattningar om. Enligt kommunen lever 27 personer i Norrköping som uteliggare, men enligt frivilligorganisationen Verdandi finns ett stort mörkertal. Verksamhetschef Kerstin Hellberg stödjer sig på statistik och menar att det inte finns behov av ett härbärge idag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".