Team Valla blir Linköping Volleyboll Club

Volleybollaget Team Valla i Linköping ska samarbeta med ishockeyklubben LHC. Samtidigt byter både dam och herrlaget i volleyboll namn till LVC, Linköpings Volleyboll Club.

– Allting bygger på att vi ska ha ett jättebra samarbete med LHC och deras marknadsgrupp och många andra bitar. I år kommer vi fortfarande att ha separata styrelser. Tanken är väl att någon från ishockeyn kommer att finnas med vi ska driva volleybollen med mycket egna krafter.

En elitklubb hjälper en annan elitklubb...
– Det är naturligt idag. Vi kommer inte mycket längre än vad vi är idag på egen hand. Vi måste hjälpas åt inom idrotten i Linköping och vi är tacksamma att hockeyn låter oss vara med i deras fina gemenskap.

Det var ett tag sedan ni var i final, blir det nya SM-medaljer nu?
– Vi har legat strax under de allra bästa i några år men i år räknar vi kallt med att vara bland de fyra bästa och går det riktigt bra kan vi vara i final. Väl där kan ju allt hända som bekant.

Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista