Hoppet lever för att det ska bli slalomåkning i Tolvmannabacken i vinter.
Kinda

Avgörande möte idag om Tolvmannabacken

Idag fattas ett avgörande beslut för Tolvmannabacken i Kisa. Ekonomiska problem har gjort att det har varit mycket osäkert om skidbacken kan öppnas kommande säsong.

– Får vi ytterligare en grön vinter som vi hade nu senast så innebär det att vi inte har tillräckligt med pengar för att betala de kostnader som vi får, säger Jimmy Bexell, ordförande för Stiftelsen Tolvmannabacken.

I dag ska styrelsen för stiftelsen samlas för att se om man kan komma fram till en ekonomisk lösning som gör det möjligt att påbörja försäsongsarbetet.

– Vi borde egentligen ha varit igång med förberedelserna för en månad sedan, säger Jimmy Bexell.

Just nu pågår en insamling av pengar från både företag och privatpersoner, men än så länge har man inte uppnått den nödvändiga summan. Bakom insamlingen står Växtkraft Kinda.

– Jag fick veta att i fredags morse hade vi fått in 130 000 kronor, varav 85 000 från företagare, och det betyder att det saknas ungefär 170 000 kronor, säger Jimmy Bexell.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista