De åtalade männen. Foto: Polisen
Norrköping

Försökte pressa mäklare på miljoner

Fem personer åtalades i dag misstänkta för försök till grov utpressning. Männen ska ha försökt pressa två finansmäklare i Norrköping på att betala 2,4 miljoner kronor och hotat dem till livet.

De misstänkta utpressarna ska fått uppdraget av en krögare i Jönköping.

- Han har ansett sig ha blivit lurad på pengar som han placerat hos dem och ska anlitat de här männen för att få dem tillbaka, säger vice chefsåklagare Mats Näkne till Sveriges Radio Östergötland.

Männen som är hemmahörande i Stockholm och Jönköping ska ha träffat mäklarna på ett hotell i centrala Norrköping den 4 september i år. Enligt polisen ska en av männen ha varit klädd i en X-team tröja, en underavdelning till det kriminella mc-gänget Bandidos.

- Det har varit en hotfull situation och de har framfört muntliga hot och åtminstone en har varit hotfullt klädd, förklarar Mats Näkne.

De fem männen greps efter mötet på E4:an och sitter nu häktade. Rättegången inleds på fredag. Krögaren i Jönköping är misstänkt för anstiftan till försök till grov utpressning men har inte åtalats.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista