NORRKÖPING

Agenda 21 flyttar från biblioteket

Nu organiserar Norrköpings kommun om verksamheten vid Agenda 21-kontoret, som har till uppgift att öka miljömedvetandet bland invånarna. Bakgrunden är att pengar måste sparas för att klara satsningar inom vård och omsorg.

– Vi flyttar kontorsarbetsplatserna och vi har fortfarande utställningarna öppen.
Vem ska visa utställningarna?
– Dels är utställningarna väldigt informativa, sen måste vi se till att vår agenda 21 samordnare kan bemanna utställningarna vid vissa tillfällen om det finns människor som vill ha mer information. Jag tycker inte att en flytt av arbetsplatserna betyder att utställningen blir sämre.

Mer information
Norrköping var det första landet med att öppna ett Agenda 21-kontor som har funnits i Stadsbiblioteket sedan 1995 men från och med årsskiftet blir det förändring. Nu ska Agenda 21-samordnarna arbeta mer informativt mot medborgarna.
– Det är också viktigt att kunna jobba bredare i kommunen och inte bli knuten till en geografisk plats.

Större rörlighet
Eva Andersson tror att man kommer att nå ut till fler medborgare.
Hur tror du att medborgarna upplever det?
– Största skillnaden är att arbetsplatserna inte är på biblioteket längre, men eftersom utställningen finns där så tror jag inte att Norrköpingsbon kommer att uppleva skillnaden som stor.

Katarina Wahlström
katarina.wahlström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".