Tennis

Skadan hämmade Thomas Johansson

Thomas Johansson föll i den första omgången av Stockholm Open. Spanjoren Albert Montañés blev för svår och vann med 2–1 i set.
– Jag övervägde att bryta matchen flera gånger, sa Johansson till Radiosporten efter matchen.

Finalist förra året i Stockholm Open. På onsdagen utslagen i första omgången – och med en osäker tennisframtid framför sig.

Djupt nedslagen klev han av centercourten i Kungliga tennishallen. 3-6, 6-4, 3-6 mot Albert Montañés, Spanien, kan ha varit Thomas Johanssons sista tennismatch i karriären.

– Jag rörde mig otroligt dåligt. Men jag hoppades kunna serva bättre och hålla bollarna korta, säger Johansson till Radiosporten. Och jag ville så gärna spela så länge som möjligt inför hemmapublik.

För ett par veckor sedan avslöjade svensken att han sedan OS haft stora problem med sina häl och Stockholm Open var i fara.

Magnetkameraundersökning tidigare i veckan visade också han drabbats av något som kallas Haglunds sjukdom, vilket nu kräver ett operativt ingrepp.

Närmast kommer han att försöka att komma i kontakt med en holländsk läkare som är expert på ett problem som framför allt fotbollsspelare drabbas av.

Johansson är Sveriges senaste Grand slam-segrare med vinsten i Australian Open 2002. Efter det har han dock kämpat med flera svåra skador och tvingats till såväl knä- som ögonoperation.

Definitivt klart är att säsongen är över för Johansson. Han kommer att dra sig ur de återstående tävlingarna. Torsdagens förlust gör också att östgöten kommer att ramla ned från sin 87:e plats på rankingen till under 100-strecket.

Om det nu skulle bli ett slut på den aktiva karriären vill han dock fortsätta vara verksam inom tennisen, t ex som ungdomstränare.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista