Landstingsråd utan körkort fick förmånsbil

Landstingsrådet Christian Gustavsson som representerar moderaterna, har haft förmånsbil från Landstinget, utan att ha körkort. Enligt Christian Gustavsson hade han tänkt ta körkort direkt, men annat kom emellan.

Landstingsråden har rätt att få förmånsbil som kan användas i tjänsten och privat. Efter valet valde Christian Gustavsson en förmånsbil, trots att han inte då hade körkort. Han säger att han planerade att ta körkort på en gång, men att ett späckat schema kom emellan.
– Det är klart att jag kan förstå att det kan verkar konstigt, men det är viktigt att komma ihåg att jag har följt alla regler som finns. Konsekvensen har ju snarare blivit att jag har plockat ut en bil, haft den stående och betalat en massa skatt för det.

Enligt Christian Gustavsson har han använt bilen i tjänsten, genom att be andra köra den.
– Det är viktigt att komma ihåg att det är en förmånsbil och inte en tjänstebil. Vi betalar skatt just för förmånen att kunna använda den privat.

Christian Gustavsson har sedan några veckor tillbaka tagit körkort.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista