LINKÖPING

Fler vägarbeten på gång i centrum

Många vägarbeten gör det svårt att ta sig fram i centrala Linköping just nu. På kort tid har gata efter gata rivits upp.

Köerna i rusningstrafiken är långa och den dåliga framkomligheten skapar irritation både bland yrkeschaufförer och vanliga trafikanter.

– Det påverkar oss negativt för det är så jobbigt att komma fram och komma runt, säger busschauffören Adnan Osmani. Det är inte så lätt att hantera en 18 metes vagn.

Stora järnplattorna täcker de meterdjupa hålen i Järnvägsgatan. Det är bara ett av många vägarbeten som just nu pågår i centrala Linköping. Och snart ska ännu fler gator rivas upp. De som drabbas hårdast av alla vägbyggena är naturligtvis yrkeschaufförerna.

– Personligen tycker jag att det är bra eftersom vi kommer att få bättre vägar, säger taxichauffören Edward Felczak. Sen kan det vara jobbigt under tiden de håller på och bygger.

I år spenderar kommunen drygt 30 miljoner på att reparera gator i Linköping. Samtidigt som gatorna får ny beläggning passar Tekniska verken på att byta ut gamla ledningar för vatten, avlopp och fjärrvärme. Då behöver samma gata inte grävas upp två gånger.

– Dessvärre så är Linköpings gator i väldigt dåligt skick och den etappuppdelning som vi gör blir tyvärr ganska påtaglig för trafikanterna, säger Muharrem Demirok, centerpartist och ordförande i Teknik och samhällsbyggnadsnämnden i Linköping. Nu har vi en god ekonomi så då passar vi på att göra det här.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista