Den 32-åriga tyskan under rättegången
Motala

Pappan lättad efter livstidsdom i Arbogamålet

Den 32-åriga tyskan dömdes i dag för morden på två små barn och för mordförsök på deras mamma i Arboga. Rätten dömer henne till livstids fängelse och utvisning på livstid.

– Det är väl en lättnad att det blev livstids fängelse, säger Nicklas Jangestig i Motala, pappa till barnen. 

Han säger också att han är nöjd med att rätten bestämt att kvinnan ska utvisas på livstid. 

– Det känns väldigt bra får jag väl säga.

Slogs ihjäl med hammare
Det var i mars i år som två barn, ännu inte fyllda fyra respektive två år gamla, hittades ihjälslagna med en hammare i en villa i Arboga. I huset fanns även deras mamma som utsatts för samma våld, men som lyckades överleva.

Den 32-åriga tyskan hade tidigare ett förhållande med mammans nya sambo. Enligt rätten var det hennes svartsjuka som var orsaken till morden. Men tyskan själv har förnekat brott och kommer nu att överklaga domen till hovrätten.

Önskar ett erkännande
– Varför just mina barn? De hade ju ingenting att göra med det här överhuvudtaget, säger Nicklas Jangestig. – Det skulle kännas lättare om hon erkände, varför kan hon inte bara säga att det var hon som gjorde det?

Tyskan krävs också på att betala ut skadestånd på nära en halv miljon kronor till mamman. Nicklas Jangestig får däremot 75 000 kronor, något han reagerar över i dag:

– Jag är nöjd med domen, men inte nöjd med hur tingsrätten sett på mig som pappa och på mamman, säger han. – Visst man ska inte prata om pengar, men jag förstår inte varför barnen var mer värda för henne än de var för mig i det här fallet.

 

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista