1 av 2
2 av 2
Anna Drott, tv-chef.

Tv-tittarna i i västra länsdelen får ny kanal

I dag får östgötarna ytterligare en kanal att välja på i tv-soffan. Bakom satsningen står tidningen Östgöta Correspondenten som nu startar 24Corren, en ny lokaltv-kanal i västra länet.

– Tv är ett viktigt medium och det har ju visat sig att det har varit mycket framgångsrikt i Norrköping, säger Ola Sigvardsson, chefredaktör på tidningen. 

Den nya kanalen kommer att använda samma koncept som Norrköpings Tidningars lokala kanal 24NT, där reportagen rullar i 20-minuterscykler:

– Vi har diskuterat att starta tv vid ett antal olika tillfällen, men det var först när vi fick nya ägare i form av Norrköpings Tidningar som det blev möjligt eftersom de har importerat ett koncept från Danmark som gör det möjligt att göra nyhets-tv på ett billigt och rationellt sätt, säger Sigvardsson.

Enligt tv-chefen Anna Drott ska kanalen satsa på att vara mer lokal än sina tv-konkurrenter:

– Jag tror att vi kommer att dra väldig nytta av våra lokalredaktioner och min förhoppning är att vi ska vara mycket ute i länet och inte så storstadsfixerade som våra konkurrenter som inte har samma resurser. 

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista