Dålig kunskap om BRIS bland invandrare

Föräldrar med invandrarbakgrund har dålig kunskap om vad BRIS, Barnens rätt i samhället, egentligen är. Det är något som organistationen nu satsat hårt på att förändra genom ett särskilt projekt.
BRIS projekt ''Invandrarbarn och deras föräldrar'' har nu pågått i snart två år. Personal från BRIS har gått ut till elever på Svenska För Invandrare- kurser samt även bjudit in vuxna och barn med invandrarbakgrund för gruppsamtal. Projektet har två syften, dels att förklara för föräldrarna hur lagarna i Sverige som gäller barn är skrivna, och dels att få ut information om vad BRIS är och vad man gör. I Sverige vet 99 procent av befolkning vad BRIS är, men när man tillfrågat 400 vuxna med invandrarbakgrund, var det bara 10 procent som visste. Anwar Samuelsson, regionchef för BRIS Öst, tror att det beror på att vi är dåliga på att informera våra nya invånare om hur saker och ting fungerar i det svenska samhället. Han menar att även myndigheterna som tar emot invandrarna, behöver förändra sig i sin information. Projektet, som avslutas i sommar, har resulterat i en informationsbroschyr som handlar om BRIS, och som är tryckt på 16 olika språk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".