Mjölby och Vita Hästen laddar för derby

I kväll är det dags för det första derbyt i division 1-hockeyn den här säsongen, Nykomlingen Mjölby tar emot serieledande Vita Hästen.

– Det är roligt att spela när det är lite derbykänning så vi får hoppas att det kommer lite folk till Mjölby, säger Vita Hästens Markus Eriksson.

Vad talar för er?
– Över fyra femmor har vi ett bättre lag än vad de har. Vi kanske inte har samma spets som de har i Ulf Söderström men som helhet är vi bättre.

Ja, det är före LHC-spelaren Ulf Söderström som är den största profilen i Mjölby och den som skrämmer Vita Hästen-spelarna mest. Själv ser han fram emot kvällens match.

– Vi vet att det kommer mycket folk. Vi har mötts två gånger tidigare i år så vi vet att det blir en jämn match.

Hur kommer matchen se ut?
– Vi har ju hemmaplan så förhoppningsvis kan vi ha kommandot i matchen men Hästen är ett bra hockeylag så det blir nog jämt.

Vita Hästen ligger i topp i tabellen men nykomlingarna Mjölby har hittills fyra segrar och ligger femma.

– Vi har vunnit hälften av matcherna så det är väl helt okej för en nykomling. Hästen har väl högre ambitioner i serien så vi är lite underdogs.

Att vara det största hotet mot Vita Hästen tar Söderström med ro.

– Alla som är på isen i Mjölbytröja är ett hot mot hästen ikväll.

Anton Frank
anton.frank@sr.se
Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista