Den misstänkte tjuvtankar bilen strax före skottdramat
Mjölby

Åtalas för att ha försökt köra på polisman

Uppdaterad version kl. 12.04:
En 29-årig man åtalades idag för grov vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel sedan han försökt köra på en polisman vid Strålsnäs söder om Mjölby. Dramat slutade med att polismannen sköt mot bilen.

29-åringen greps några dagar senare och sitter nu häktad.

Mannen, som är hemmahörande i Nässjö, misstänks ha stulit en bil i Jönköping. Den 18 september tankade mannen på en bensinstation i Tranås utan att betala.

Söder om Boxholm upptäckte polisen 29-åringen i den stulna bilen. En vild jakt på riksväg 32 inleddes och 29-åringen har, enligt åklagaren, ”visat en grov oaktsamhet och en uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom”. I Boxholm uppges mannen ha kört i 160-170 kilometer i timmen på fel sida om en refug.

I Strålsnäs söder om Mjölby försökte 29-åringen köra på en polisman. Genom att hoppa undan undkom polismannen att skadas. I samband med händelsen avlossade en polisman skarpa skott mot bilens däck.

Den 29-årige mannen överlämnade sig till polisen efter att bilder från en övervakningskamera offentliggjorts. I dag åtalades 29-åringen för bland annat grov vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel och grov olovlig körning.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista