ÖSTERGÖTLAND

Förslag på högre taxor och slopade skolkort

Uppdaterad 22:05

Det är locket på om förslaget kring nya taxor i kollektivtrafiken. Men mycket tyder på att det blir dyrare att åka buss och pendeltåg nästa år. Men Östgötatrafiken tiger om det nya prissystemet.

Många är de elever som utnyttjar kollektivtrafiken för att komma till skolan varje dag. I Östgötatrafikens förslag till nytt prissystem som Sveriges Radio Östergötland tagit del av så tas det kallade skolkortet bort, ett kort som bara kan användas under dagtid på vardagar.  

I det nya förslaget måste kommunerna köpa busskort till eleverna ur det ordinarie utbudet. Norrköpings och Linköpings kommuner samt Östgötatrafiken har tillsatt en gemensam arbetsgrupp för att diskutera skolkortet.  

– Jag kan inte kommentera det, säger Lars Bengtsson som är vice ordförande i Östgötatrafikens styrelse. 

Bengtsson är också sparsam med kommentarer kring förslaget att höja avgiften för det så kallade 30-dagarskortet med nästan hundra kronor. 

– Jag kan inte kommentera det heller, men taxefrågor är någonting som vi diskuterar i styrelsen kontinuerligt. Vi har ett sammanträde på torsdag i nästa vecka och då finns också det med på dagordningen, säger Lars Bengtsson.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista