Göran Gustavsson
Linköping

Ingen större oro hos facket på Saab

Hur Saabs sparpaket kommer att påverka verksamheten i Linköping är ännu oklart, men beskedet om planerna på att minska personalstyrkan inom koncernen med 500 personer kom inte som någon överraskning för de fackliga organisationerna där.

Göran Gustavsson, ordförande för IF Metall på Saab i Linköping, tror att koncernledningens ord stämmer om att det inte behöver bli några varsel, utan att det kan lösas med bland annat kommande pensionsavgångar:

– Det kommer med största sannolikhet att ske med naturliga avgångar. När någon går hem med pension så ska man titta på om individen behöver ersättas eller inte. Så vill vi också titta på hela koncernen för att se om tjänster kan flyttas mellan olika affärsenheter.

Än så länge har Göran Gustavsson inte fått några reaktioner från medlemmarna:

– Vi har inte hunnit prata med våra medlemmar, men jag är inte säker på att alla har hunnit läsa rapporten än. Det är i alla fall ingen som har ringt än så länge, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista