NORRKÖPING/LINKÖPING

60 varslas på NT och Corren

Norrköpings Tidningar och Östgöta Correspondenten tvingas minska sin personalstyrka med 60 personer. På måndagen varslades 30 anställda i Linköping och 30 i Norrköping om uppsägning.

Bakgrunden är att tidningarna nu bildar ett gemensamt bolag, som ska minska kostnaderna med 40 miljoner kronor. I dag finns över 600 anställda i bolaget. Personalen informerades under sena måndagseftermiddagen.

– Vi är två företag som ska bli ett. Vi har haft två ekonomiavdelningar, två IT-avdelning och så vidare. De här sakerna blir nu ett och då ska vi jobba så effektivt vi kan, säger vd:n Lennart Foss.

Det är främst inom administrationen som antalet anställda ska minska men även tidningarnas taltidningar och Östgöta Correspondentens fredagsbilaga kommer att beröras av dagens varsel.

Maria Hovberg, facklig representant för journalistförbundet på Corren, är orolig att tidningarna kommer att bli mer lika i framtiden.

– Vi är ju naturligtvis oroade för våra medlemmar, vilka som får gå, men också vad det här kommer att innebära för kvalitén i det redaktionella arbetet.

Corren och NT’s inrikes- och utrikessidor ser redan idag nästan likadana ut och redigeras i Norrköping, berättar Maria Hovberg, som tror att det kommer att bli aktuellt med ännu fler redaktionella samarbeten nu efter varslen.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista