Naturen i fokus på förskolemöte

Närmare 1300 personer är anmälda när Linköpings universitet tillsammans med Linköpings och Norrköpings kommuner arrangeraar förskolebienalen i Norrköping för tredje gången och intresset är stort från förskollärare i hela landet.

– Vi har varit här innan, fler från vår kommun och tyckte att det var trevligt, Ann-Kristine Nilsson en av besökarna.

– Matematik och föreläsningen se det kompetenta barnet ska jag lyssna på, säger Anna Käll.

– Jag har fastnat för utelek och utomhuspedagogik, säger Ann-Katerine Johansson.

En naturlig plats för lärande är temat den här gången ett område som Linköpings universitet är föregångare på. Man började forska på området redan för 20 år sedan.

– Motorikutveckling, koncentration och hälsa stimuleras i variationsrika, naturpräglade miljöer. Vi behöver också skapa möjligheter att röra på oss. Kortisonnivåerna och stressnivåer går ner och infektionerna minskar. Vi har hälsoeffekter som är väldigt tydliga, säger Anders Szczepanski som föreläser på förskolebiennalen.

Polly Björk Wallin undervisas på lärarutbildningen i Norrköping och arrangerar biennalen.

– Jag hoppas att den bidrar till att stäkra människorna som jobbar i förskolan idag, att den hörs och syns och att poängtera vilken viktig del av människors liv förskolan är.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista