1 av 2
2 av 2
NORRKÖPING

Brand i kanotklubben

Uppdaterad 09:00
Strax innan klockan sex i morse kom larmet om att det brann i Bråvikens Kanotklubbs lokaler och Räddningstjänsten riktade snabbt in sig på att försöka begränsa eldens spridning till halva huset.

Det var två medlemmar i kanotklubben som upptäckte att det brann i damernas omklädningsrum i samband med att de skulle ut och träna i morse.

När Räddningstjänsten kom till platsen kunde de inrikta sig på att hindra elden från att sprida sig, efter att de inledningsvis haft lite problem att ta sig in till själva brandhärden. Arbetet med att hindra brandens spridning fungerade precis som brandmännen hade tänkt sig, med hjälp av så kallade begränsningslinjer, berättar räddningsledaren på platsen, Lennart Månsson.

– Det kunde ha varit mycket värre,jag var lite nervös ett tag att det hela kunde gå ifrån oss.

Vid 8:30 byttes den första styrkan på 12 brandmän ut, under förmiddagen är det fem personer kvar för eftersläckningsarbetet.

– Det finns ju fortfarande en risk att elden kan spridas vidare, så deras uppgift är att ta bort visst antänt material och se till att det inte finns någon glödbrand kvar, berättar Lennart Månsson.

Enligt honom är misstankarna just nu inriktade på att elden startade i bastun i damernas omklädningsrum, men polisen tekniker kommer att undersöka brandplatsen så fort det är möjligt.

Marie-Louise Kristensson
nyheter.ostg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista