Norrköping

Flera kanoter förstörda i klubbhusbranden

Kanoter till ett värde av tusentals kronor ser ut att ha blivit förstörda i samband med morgonen brand i Bråvikens kanotklubbs lokaler i Lindö i Norrköping.
– Det är en ovärderlig summa pengar som har brunnit upp för oss, säger Anette Westerberg i styrelsen för kanotklubben.

Branden upptäcktes vid sextiden i morse när två av klubbens medlemmar skulle ut och träna. Brandförsvaret lyckades hindra elden från att sprida sig till längre än halva huset

Petra Enhag, som också sitter i styrelsen för Bråvikens Kanotklubb berättar om sina första reaktioner när hon fick beskedet om branden:

– Jag tänkte att det inte var sant och sedan så tänker man på de aktiva, barnen, ungdomarna och verksamheten och allt material som vi har inne våra kanothallar.

Kanotklubben äger ungefär 35 av de kanoter som fann i lokalen, men även privatägda kanoter som tillhörde enskilda medlemmar fanns där och av dessa är ett tjugotal kanoter skadade

– De flesta kanoter är gjorda v plats och de har först mjuknat av värmen och sedan när de kom ut utomhus i kylan så har de stelnat med risk för att skadas.

Kanoterna är värda mellan 9 000 kronor och upp till 40 000 kronor.

Även några äldre träkanoter har förstörts, kanoter som en gång varit med och tävlat med i OS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista