Östgöte anhållen i stor dopningshärva

En 25-årig Linköpingsbo greps tidigt i morse i den omfattande dopningrazzia som polisen genomfört över landet. Ett 40-tal personer har hämtats in till förhör.

Linköpingsbon greps vid halv sju tiden i morse i centrala Linköping. Vid gripandet fann polisen en större mängd dopningspreparat.

- Det rör sig om många tusen enheter dopningspreparat, för tillfället är det rubricerat som dopningsbrott av normalgraden. Det finns inga misstankar om att han använt det för försäljning, säger Magnus Skoglund, vid narkotikaroteln i Linköping.

Utredningen sägs vara en av de största dopningsutredningarna någonsin i Sverige.

I Gävle sitter sedan en tid en 51-årig man häktad, misstänkt för grovt dopningsbrott. GD.se skriver att mannen ska ha sålt preparat över internet och att polisen efter två månaders utredning nu i mannens dator fått fram hans kundregister och att detta kan vara en av grunderna för tisdagens många förhör runt om i Sverige.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista