17-åringen döms tillsammans med fyra personer för omfattande kontokortsbedrägerier
Norrköping

17-årig bedragare döms för falsk porrsajt

Med hjälp av falska porrsidor på nätet lyckades en 17-årig Norrköpingsbo lura till sig över 100 000-tals kronor. Nu döms han tillsammans med fyra personer, mellan 17 och 25 år, för omfattande kontokortsbedrägerier.

Den 17-årige Norrköpingsbon berättar att han skapade ett antal hemsidor där besökarna erbjöds se nakna tjejer strippa mot betalning. Besökarna fick uppge sina kontokortsuppgifter men några nakenbilder visades däremot inte upp.

Köpte magträningsmaskin
Med bankuppgifterna kunde 17-åringen bland annat handla resor, datorer och en magträningsmaskin för totalt 210 000 kronor. 17-åringen och hans fyra medhjälpare ska även försökt handla för ytterligare 230 000 kronor men där köpen inte gått igenom.

Ungdomsvård och böter
17-åringen har erkänt gärningarna. Han döms nu till ungdomsvård och böter för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. De övriga fyra döms till bland annat dagsböter och ungdomstjänst. Männen ska tillsammans betala skadestånd på totalt 171 361 kronor till de drabbade.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista