1 av 2
Pelle Blohm
2 av 2
NORRKÖPING

Experterna dömer ut IFK

I kväll möter IFK Norrköping Ljungskile hemma på Idrottsparken. Det är en match som IFK måste vinna för att ha chans att hänga kvar. Men för Sveriges Radios fotbollsexperter är saken redan klar, IFK spelar i superettan nästa år.

Sveriges Radios fotbollsexperter Pelle Blohm, Mikael Ström och Ralf Edström är rörande överens, tåget har gått för IFK Norrköping.

När fyra omgångar återstår av allsvenskan finns chansen fortfarande på papperet för IFK, men i verkligheten är det kört redan nu tror Pelle Blohm, som själv spelade i IFK Norrköping på nittiotalet.

- Man har ju en liten möjlighet, men jag tror ändå med den historien man har, alltså den här säsongen, har jag har svårt att se att man ska kunna vända det här, konstaterar han.

Mikael Ström, som nu kommenterar IFK Norrköpings matcher i Sveriges Radios webbradio, spelade i IFK Norrköping förra gången laget åkte ur allsvenskan.

- Det var jättetufft att göra det, det kändes väldigt tungt då. Det tog fem år och det är svårt att komma tillbaka på beställning, menar Mikael Ström.

Varför har då IFK hamnat i den här situationen? Enligt Ralf Edström beror det på att klubben haft en övertro på sin egen förmåga. - Jag tror att de överskattade sitt material från början, de tog inte till sig och köpte de spelarare som hade behövts för att hänga med. Det är ett stort steg från superettan till allvenskan.

Johan Gustafsson/Marie-Louise Kristensson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista