Jana Novokov t.v Emma Pihl t.h från Egebyskolan flankerade av sina lärare
MJÖLBY

Radiodag i skolan

Under onsdagen har Sveriges Radio Östergötland tuff konkurrens i etern, i alla fall i Mjölbyområdet. Där sänder nämligen 15 av kommunens 17 skolor egenproducerad liveradio under hela dagen. Totalt engageras hundratals elever i kommunen från 6 till 18 år.

Den här radiodagen är avslutningen på det stora EU-projekt som pågått i Mjölby under två år och som har haft till syfte att uppmuntra entreprenörsandan hos kommunens elever.

I Kungshögaskolan program skulle det handla om vad som är bra med just deras skola, och programledarna Torbjörn Josefsson och Katarina Zlicic hade både värmt upp sin röster och blivit peppade innan sändning.

- Rösten är ananrs alltid på topp, det hörs ju direkt, skämtade Torbjörn, som inte var nervös innan debuten och det var inte Katarina heller.

- Jag har lätt för att prata, det är bara kul och något att se som en erfarenhet.

Och när Torbjörn och Katarina var på väg in i klassrumet som för dagen var ombyggd till radiostudio, så kom Emma Pihl och Jana Novokov, som går i trean på Egebyskolan, ut. Och debuten som programledare var för deras del avklarad med bravur, men det var inte riktigt som de hade tänkt sig där inne i studion.

- Det var så mycket sladdar och grejer där inne, konstarerade Emma och Jana, som fnittrande berättade att de haft en rolig dag men kanske trots allt inte kommer att välja radiojobb i framtiden.

Anton Frank/Marie-Louise Kristensson
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista