Antonio Lindbäck numera Pirat.

Piraterna kapar vargstjärna

Nyblivna elitserielaget Vargarna får klara sig utan sin stjärnförare Antonio Lindbäck. Lindbäck kommer nästa säsong att köra för lokalkonkurrenterna Piraterna.

Lindbäck kom till Vargarna inför årets säsong och var en av lagets bästa förare när Norrköpingslaget tog steget upp i högsta serien.

– Det känns jättebra. Jag tycker om banan här och jag har fått bra kontakt med alla här så jag ser fram emot nästa år, säger Lindbäck.

Varför blev det Piraterna?
- Allting har klaffat bra med vår planeringen och det är en bra klubb.

Du var med och körde upp Vargarna i elitserien i år men det blir inte mer än en säsong, varför?
– Jag hade jättekul i år och trivdes bra i Norrköping men jag tror att Piraterna kan hjälpa mig att utvecklas en bit till.

Piraternas lagledare Stefan Andreasson var mycket nöjd med nyförvärvet. Övergången kan vara tungan på vågen för Motalalaget nästa säsong.

– Det är den största övergången inom svensk speedway i år och den största i Piraternas historia. Så det är en stor dag för oss och för svensk speedway. För vi behöver Antonio, han har kört GP och med den kapaciteten han har så borde svensk speedway vara glad att han kommer till ett lag som vill vara bäst. Han har världens chans att utvecklas under säsongen.

Vad kommer Lindbäck bidra med i Piraterna?
– Han kommer att bidra med massor men det är fem man till som kör en tävling. Som det ser ut nu får han en lite tillbakadragen roll i laget nu så ingen press på honom utan han ska gå ut och ha skoj.

Kan han vara föraren som gör att ni går hela vägen?
– Ja, det tror jag absolut. Laget vi har nu är jag jättenöjd med och det laget kan komma långt i en elitserie men jag vill ha några namn till. Jag kan säga redan nu att vi satsar på slutspel.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista