LINKÖPING

Ungdomsmottagningen vill nå ut till fler

Ungdomsmottagningen i Linköping får nu utökade personalresurser. Syftet är att mottagningen, genom uppsökande verksamhet, ska kunna nå ungdomar som man idag inte har kontakt med.

Enligt Linköpings kommun, som driver ungdomsmottagningen tillsammans med landstinget, är det framförallt målgrupper som ungdomar med funktionshinder eller annan kulturell bakgrund, man vill nå.

– Inom alliansen anser vi att vi måste göra allt vi kan för att fånga upp flickor och unga kvinnor som riskerar att drabbas av psykisk ohälsa, säger Linnéa Darell. Det är ju inte alltid som flickorna får gå till ungdomsmottagningen och det här innebär ju en möjlighet att vara ute i skolorna och speciellt i de områden där det bor i många som man inte haft nått tidigare.

Mottagningen vänder sig till ungdomar mellan 16 och 25 år och enligt omsorgsnämndens ordförande folkpartisten Linnéa Darell innebär förstärkningen att man får möjlighet att nå grupper som man inte nått tidigare.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".