Magnus Nilsson, vd Kolmårdens Djurpark, tar emot Stora Turismpriset 2008.
NORRKÖPING

Kolmården vinnare av årets Stora Turismpris

Kolmårdens Djurpark blev vinnare av Stora turismpriset 2008. De var in final redan förra året, men nu blev det alltså en seger.

Enligt juryns motivering är Kolmården en turistattraktion som under många år har bidragit till spännande möten med stort och smått i vått och torrt. 

– En kick för mig och personalen och ett erkännande i branschen, säger Magnus Nilsson VD på Kolmårdens Djurpark

Juryns fullständiga motivering lyder:
”Stora Turismpriset 2008 går till en turistattraktion som under många år har bidragit till spännande möten med stort och smått i vått och torrt.
Kolmårdens Djurpark är en turistattraktion som med lång tradition, kvalitet och hållbarhet i företagande, bidrar till lärorika upplevelser med djur och natur i fokus. Genom innovation i kombination med strategiska investeringar medverkar företaget till en positiv utveckling i regionen, såväl som till en rikare svensk turistnäring. Företaget attraherar genom sin verksamhet och sitt engagemang för djurens villkor såväl svenska som europeiska besökare och internationella kontakter inom forskarsamhället.
Kolmården har genom föredömliga insatser och kontinuerlig utveckling blivit mer än en djurpark. Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism belönar därför Kolmårdens Djurpark med Stora Turismpriset 2008.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista