Niklas Persson.

Stark avslutning gav serieledning för LHC

Linköping hämtade sig snabbt efter den bleka insatsen och storförlusten mot Zürich i onsdags. Seger mot Modo med 5-3 och serieledning.

Det var ett helt annat Linköping som gick på isen i Örnsköldsvik än det som kvällen innan blivit överkörda med 7-2 hemma i Cloetta Center i Champions Hokcey League. Det är ett tätt spelschema men Niklas Persson tycker att laget fortfarande känns piggt.

Ja, absolut men såg man matchen igår så är man väl inte förvånad över att vi inte är tröttkörda för där såg det ju inte som vi tog i över huvud taget. Vi var väldigt revanschsugna idag och visa att vi är bra. Vi gjorde en bra match och kämpade för varandra idag.

Var det viktigt att få revansch?
– Framför allt revansch på oss själva och visa att vi kan spela hockey. Det var viktigt att visa varandra att vi är betydligt bättre än vi var mot Zürich.

Samtidigt förlorade Brynäs mot Timrå och därmed smyger LHC förbi gävlelaget i tabellen och leder i kraft av bättre målskillnad.

Målvakten Jonas Fransson spelade bra och stängde igen målet i slutperioden och LHC kunde hålla Modo stånget.

– Ja, han gjorde en kanonmatch igen. I år har han verkligen visat att han är en fantastiskt duktig målvakt.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se
Christer Jonasson
christer.jonasson@sr.se

Matchfakta:
Modo-Linköping 3-5((2-1, 1-2, 0-2))

Första perioden: 1-0 (2.18) Mattias Timander (Niklas Sundström, Victor Hedman) spel fem mot fyra, 1-1 (5.45) Teemu Aalto (Joakim Eriksson) spel fem mot fyra, 2-1 (9.05) Niklas Sundström (Per-Åge Skröder, Mattias Timander) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-2 (8.50) Jaroslav Hlinka (Johan Fransson, Jan Hlavac) spel fem mot fyra, 3-2 (10.56) Magnus Wernblom (Per-Åge Skröder), 3-3 (12.11) Pontus Petterström (Mikael Håkanson).

Tredje perioden: 3-4 (1.14) Patrik Zackrisson (Pontus Petterström) spel fyra mot fem, 3-5 (3.17) Jaroslav Hlinka (Fredrik Emvall).

Skott: 38-27 (13-5, 14-18, 11-4).

Utv, Modo: 5x2. Linköping: 9x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 5 514.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista