Linköping

Synskadade bjuder på helsvart kafé

Idag håller ett väldigt speciellt kafé öppet för allmänheten i Linköping. Det är Synskadades riksförbund som har en seminariedag i Linköping och som då bjuder in till fika med musikunderhållning i en fullständigt mörklagd lokal.

En verkligt annorlunda upplevelse för den som är van vid att se, enligt vår reporter som besökt serveringen.

Kaféet finns i Linköping konsert och kongress och öppnar för besökare varje hel timme fram till och med klockan fem i eftermiddag. Kaffe, mackor och musikunderhållning står på programmet.

Det är så gott som totalt svart i rummet. Men vid ljusknapparna finns seende personal från Konsert och kongress, berättar ombudsman Mats Linder från SRF i Östergötland, så ingen behöver känna sig utsatt i mörkret.

Monica Ericsson, ordförande i SRF Östergötland, hoppas att många passar på att titta in på kaféet och hon utlovar ledsagare till alla besökare.

- Det är nog en förutsättning om det plötsligt blir helt svart omkring en. Då är det nog väldigt viktigt att man får en hand att hålla i, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista