Punktering förstörde avslutning för Bäckstedt

En spårvagnsräls förstörde chanserna till en topplacering för Magnus Bäckstedt i den avslutande tempoetappen i Giro d'Italia. När nio kilometer återstod hade svensken en av de bästa tiderna, men då punkterade han hjulet.
- Utan punkteringen tror jag att det hade räckt till en plats på podiet, sade en lite besviken Magnus Bäckstedt. Sergej Gontjar, Ukraina, vann den sista etappen, 19 sekunder före italienaren Marzio Bruseghin. Bäckstedt kom på elfte plats, 1.24 efter segraren. - Jag tappade nog en minut vid cykelbytet. Sedan fick jag också köra de sista kilometerna på en cykel som jag inte är vad vid. Men samtidigt var Magnus nöjd över att ha gjort sin bästa tävling någonsin - som gav seger i Intergirocupen: poängtävlingen som Girots bäste spurtare. - Att ta hem den blå tröjan betyder väldigt mycket för mig, säger Bäckstedt. - Och det kommer säkert att innebära bättre ekonomiska förutsättningar inför nästa säsong. Sammanlagt kom han på 71:a plats, 2.16.03 efter slutsegraren. - Benen känns fortfarande fräscha, trots att man cyklat i tre veckor, och jag är i mitt livs form, säger Bäckstedt. Redan tidigt måndag morgon flyger Bäckstedt till Dresden för att på tisdag inleda Tyskland Runt, ett etapplopp över sex dagar. - Sedan blir det faktiskt rätt så lugnt i några veckor innan jag åker hem till Sverige och SM i Sunne (24-29 juni). TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".