Norrköping

Inför Sundsvall- IFK Norrköping: Ödesmatch i repris

När IFK Norrköping åkte ur allsvenskan 2002 var det GIF Sundsvall som slog i den sista spiken i Norrköpingskistan. Ikväll är förutsättningarna de samma. Allt annat än seger mot jumbokollegan innebär att allt hopp om forstatt allsvenskt spel är ute för IFK.

Det är kniven på strupen för båda lagen i Sundsvall ikväll. Sundsvall har 19 poäng, Norrköping 17. Båda jagar i första hand Ljungskile som ligger på kvalplats med sina 24 poäng.

– Det är en match mellan två lag som försöker gripa det sista halmstrået. Båda lagen har hamnat i en prekär situation. Vi har varit där hela året, Sundsvall har hamnat där de senaste månaderna. De hade väl en 17-18 poäng redan i augusti och har sedan rasat utför, säger tränaren Mats Jingblad till klubbens hemsida.

IFK:s trupp:

Nuredin Bakiu och Anders Alé (mv)

Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg, Eirik Dybendal, Andreas Haglund, Armando Ibrakovic, Imad Khalili, Felix Magro, Djordje Mrdjanin, Russell Mwafulirwa, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Richard Spong, Christopher Telo och Anders Whass

Avstängd: Kevin Amuneke
Skadelistan: Sasa Sjanic, Magnus Samuelsson, Thomas Magnusson, Riki Cakic och Marcin Burkhardt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista