Linköpings Universitet
Linköping

Stopp för anonyma jobbansökningar

Trots positiva erfarenheter blir det ingen fortsättning på försöket med anonyma ansökningar på Linköpings universitet.

Tillsammans med bland annat Försäkringskassan har Linköpings universitet provat att använda avidentifierade ansökningar vid anställningar. Målet var att minska betydelsen av bland annat etnicitet, ålder och kön.

- Vi gör ett bra rekryteringsarbete och vi ställer stora krav när vi gör urval. Så vi kan inte se den stora skillnaden, att det skulle bli så mycket bättre att vi måste fullfölja detta, säger Kerstin Jansson, personalintendent på Linköpings universitet.

Fanny Labory sökte jobbet som utbyteskoordinator genom en anonym ansökan, i konkurrens med ett 50-tal andra fick hon jobbet. Hon tror inte att anonymiteten spelade någon roll.

- Universitetet är ju statligt så här finns ju tydliga riktlinjer om att det ska multikulturellt och att det ska vara kvinnligt och manligt. Redan där kanske det vore bättre att framhäva sitt mångkulturella genom namnet.  

Hon tror inte heller att det går att vara anonym.

- Om det är en person som redan är anställd vid universitetet så upptäcker man ju vem personen är. Då är det ju inte avidentifierat ändå, säger Labory.

Kerstin Jansson säger att det viktigaste universitetet lärt sig med projektet är betydelsen hur annonsen utformas.

- Vet man vad man ställt för krav och kan få det uppställt i en ansökan, då går det bättre att matcha.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".