1 av 2
2 av 2
Susanne Elembro.
Linköping

Satsningar på Skäggetorp i budgeten

Skäggetorp är en av vinnarna i alliansens budgetförslag. Här vill politikerna satsa 14 miljoner de närmsta två åren på olika åtgärder för att minska utanförskap och få fler i arbete.

– Det här en satsning på arbetslinjen och mot utanförskap, säger Bengt Olsson, kommunalråd i Linköping för Folkpartiet.

Alliansens förslag innebär flera satsningar för stadsdelen Skäggetorp. Medborgarkontoret ska bli kvar samtidigt som Jobbtorget öppnar en ny filial i stadsdelen, dit nya medborgare kan vända sig för att få hjälp att söka jobb och stöd. Socialkontoret får också förstärkning genom resurser till sju nya handläggare.

– Vi tillför resurser till en filial till Jobbtorget i Skäggetorp och även förstärkning av insatser på socialkontoret. Det hänger ihop, arbetsmarknad och ekonomiskt bistånd är som kommunicerande kärl. Kan man få effektivare arbetsmarknadsinsatser så minskar behovet av ekonomiskt bistånd, säger Bengt Olsson.

En satsning som får tummen upp av Susanne Elmbro, platschef på medborgarkontoret i Skäggetorp.

– Många av dem som bor i Skäggetorp och som vi får kontakt med är arbetslösa och behöver komma ut och jobba både för att lära sig språket och för att få en vettig sysselsättning. Jag tror det bästa är att man får komma ut i arbetslivet eller läsa, studera samtidigt som man lär sig språket, säger hon. 

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".