Norrköping åkte ur Allsvenskan

Historien upprepade sig på Idrottsparken i Sundsvall. För sex år sedan åkte IFK Norrköping ur allsvenskan när man inte lyckades besegra Gif Sundsvall. Nu vann Sundsvall med 2-1 - och Norrköping ramlar tillbaka i superettan.

– Det känns väldigt tungt just nu, men besvikelsen var ännu större efter den senaste matchen mot Ljungskile. Nu fanns det ju bara ett litet halmstrå kvar, och det lyckades vi inte gripa tag i, konstaterade Norrköpings tränare Mats Jingblad efter den tunga förlusten.

Sundsvalls kvickfotade Tobias Eriksson fick verkligen uppleva helvetet och himlen på fotbollsplanen - och allt inom nio minuter.

– Det kändes otroligt tungt när jag missade straffen. När bollen smet utanför stolpen tänkte jag för mig själv att där sköt jag ner oss i superettan, sade Eriksson sedan han bränt en straffspark i den 81:a minuten.

I matchens sista minut lyfte han in ett inlägg mot mål - fram stormar Robert Mambo Mumba och får en perfekt träff med skallen.

– Det är den skönaste syn jag upplevt på en fotbollsplan. Den glädje jag kände när Robert nickade in 2-1 går inte att beskriva, sade 23-årige Eriksson.’

Ett mål som alltså defenitivt skickade IFK till superettan.

TT

 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista