1 av 2
2 av 2

IFK:s ordförande: "Vi får hämta nya krafter under vintern"

Det var svårare att etablera sig i allsvenskan än vad många i IFK Norrköping trodde. Det har årets säsong visat med nästan grym tydlighet.

Men IFK:s ordförande blickar redan framåt.

– Det är klart att det är tufft att hamna i den här situationen även om vi varit beredda på att det kunde bli så här, säger Hans Lundin.

”Fotboll är fotboll”
Efter förlusten mot Sundsvall var kritiken hård mot klubben både från skribenter i tidningar, egna spelare och Norrköpingsbor.

– Sport och fotboll är fotboll och ibland går det inte som man vill. Vi har satt igång en process för att se hur vi ska gå vidare och det ska vi presentera snart, säger Lundin.

Med största säkerhet väntar en rejäl utrensning i IFK Norrköping, åtminstone på spelar sidan. Men Lundin planerar att sitta kvar.

– Vi har resonerat om det här i styrelsen självklart men jag som person lämnar inte ett skepp som sjunker och bara springer där ifrån så jag vill ju ställa allt till rätta. Men finns den dem som kan göra det här bättre så får jag ta det också.

Inget återtåg
Problemen började direkt och fortsatte hela säsongen.

– Det var väl svårare att ta plats i allsvenskan än vi kanske trodde och när det började olyckligt i våras har vi försökt rätta till det men inte lyckats. Vi är många som försökt hitta lösningar och några gånger trodde vi nog att vi hade hittat lösningen.

Något ”Återtåg” blir det inte. I alla fall inte under det namnet och Lundin har inte nödvändigtsvis jättebråttom med att återta den allsvenska platsen.

– Vi ska jobba långsiktigt med att få en bra organisation så att vi får en stark klubb på lång sikt. Så vi säger inte att vi prompt ska vända upp igen på ett år.

Hur ska ni orka det?
– Ja det kan man undra, så väl spelare som ledare och styrelse är trötta nu och hårt ansatta men vi får hämta nya krafter under vintern.

Lotta Karlsson
lotta.m.karlsson@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

"Vi är många som försökt hitta lösningar och några gånger trodde vi nog att vi hade hittat lösningen."

– Hans Lundin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".