Pontus Franzén, Peking Franzén.
Norrköping

"På ett sätt var det ganska skönt"

Peking Fanz styrelseledamot Pontus Franzén var nästan inte besviken efter förlusten mot GIF Sundsvall.

– Jag har redan gått igenom processen att vi kan åka ur så jag var inte så taggad inför matchen och blev inte så besviken heller.

– På ett sätt var det ganska skönt att det blir definitivt klart så man slipper våndas. Det är jobbigt att ha hoppet kvar match efter match, säger Franzén.

Vad betyder det för IFK Norrköping att åka ur?
– Lite krasst kan man säga att vi har varit med förr, så det är ingen katastrof.Vi får väl hoppas att det blir lite förändringar i laget som gör att vi kan få nytt hopp, för det behövs.  Det behövs förändringar i truppen, klubbhuset och styrelsen, det är nog alla överens om.

Varför har det gått som det gått?
– Jag tror att IFK under en längre period har saknat en stark fotbollsledare. En person som driver föreningen framåt och är hjärtat och motorn i föreningen. En kille eller tjej som har hjärtat i IFK, en klassisk svensk idrottsledare. Man har inte lyckats rekrytera en sådan person. Det blir det första man ska ta tag i tycker jag.

Lana Brunell
lana.brunell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista