ÖDESHÖG / BOXHOLM

Inget byte vid Swedbankkupp

Inga pengar har försvunnit vid inbrotten på Swedbanks kontor i Ödeshög och Boxholm i natt. Enligt polisen har tjuvarna bland annat brutit upp en mynträkningsautomat, men enligt Swedbank har tjuvarna inte fått med sig något av värde.

Polisen har under fömiddagen påbörjat tekniska undersökningar på Swedbanks kontor i Boxholm och Mjölby som under natten utsattes för inbrott.

Stor skadegörelse
Tjuvarna tog sig i båda fallen in genom att krossa rutor och i Ödeshög lyckades man enligt polisen bryta upp en mynträkningsautomat. Enligt Harald Bengtsson som är områdeschef på Swedbank har ingenting av värde försvunnit vid inbrotten. Däremot är skadegörelsen stor på kontoren som håller stängt idag.

Inte samma gärningsmän
Polisen genomför tekniska undersökningar på kontoren under onsdagsförmiddagen. I övrigt säger sig polisen inte säga något om eventuella misstänkta innan resultatet från undersökningarna är klara. Däremot tror polisen, enligt Per-Åke Olsson som är vakthavande befäl, inte att det rör sig om samma gärningsmän .
– Det är för långt mellan Boxholm och Ödeshög. De skulle inte ha hunnit.

Inbrotten skedde med en halvtimmes mellanrum mellan klockan halv två och två natten till onsdag.  

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".