Mjölby

Mjölby kommun gör reklam med företag

I Mjölby går nu kommunen ihop med de två största privata arbetsgivarna i Mjölby, BT och Väderstad-Verken, för att få fler att flytta till kommunen. De tre aktörerna satsar 160 000 kronor vardera på reklamkampanjen.

Kommunchefen tror att även övriga företag i Mjölby kommer att dra nytta av samarbetet.

– Många av de andra företagen i Mjölby är beroende av att det går bra för Väderstad-Verken och BT så de stöder vår samverkan, säger Henry Jansson.

Först i landet
Det är de tre största arbetsgivarna i Mjölby som nu gör gemensam sak i en reklamkampanj. Det blir tv-reklam, t-shirts på personalen på en stor hamburgerkedja i Linköping och ljusreklam i både Linköping och Norrköping de kommande veckorna.

Mjölby kommun har tidigare gjort liknande satsningar men aldrig tillsammans med lokala företag. De tror att de är först i landet nu.

– För vår del har det här en väldigt långsiktig inriktning och det är att få fler av våra kompetenta medarbetare att bo i kommunen så att vi säkrar kompetensen inom Mjölby, säger personalchefen Gunnar Mångsbro på BT.

Svårt att hitta ny personal
Även Väderstad-Verken söker personal. ett 30-tal jobb är lediga.

– Det blir allt svårare för oss att hitta nya medarbetare på plats i regionen så jag tror att det är viktigt att vända blickarna utåt och försöka få människor att flytta hit, säger vice vd:n Johan Orrenius.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".