Motala

Böter för aktion mot kommunhuset

Uppdaterad 12:36
I dag kom domen mot de nio personer som deltagit i Motstånds Motala aktion mot socialförvaltningen i Motala. Personerna trängde sig in i kommunhuset i januari förra året och fick bäras ut av polis. Tingsrättens dom blir dagsböter för olaga intrång.

Aktionen startade med att personerna ville visa sitt missnöje mot hur en flicka blivit behandlad av socialförvaltningen i Motala.

Gruppen Motstånd Motala samlade till en demonstration under förra året och demonstranterna bröt sig in i kommunhuset för att träffa socialchefen. När de vägrade lämna kommunhuset fick de bäras ut av polis.

Kommunhuset är en offentlig byggnad men intrånget skedde i en lokal som inte är öppen för allmänheten. Tingsrätten dömer nu samtliga till dagsböter för olaga intrång.

En 29-årig demonstrant för Motstånd Motala ska även kastat ägg mot en kommunpolitiker i en bil. Han ska även förföljt och filmat personal på socialförvaltningen. Åklagaren åtalade mannen för ofredande, men frias av tingsrätten.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".