Mats Jingblad, inte längre tränare i IFK Norrköping
Norrköping

Mats Jingblad lämnar IFK Norrköping

Uppdaterad 14:03
IFK Norrköpings huvudtränare Mats Jingblad lämnar klubben med omedelbar verkan. Nu ska en ny tränare rekryteras utifrån. Det är de dåliga resultaten under säsongen som gör att Jingblad och IFK nu går skilda vägar.

– Vi har resonerat oss fram till det här under en period nu när resultaten inte har gått vår väg. Vi tror att det här är det bästa för IFK Norrköping och för fotbollen, säger IFK:s ordförande Hans Lundin.

Lundin påpekar att beslutet togs helt i samförstånd mellan styrelse och Jingblad.

– Det är ett tufft beslut och ta men det är ett steg i förändringsprocessen i klubben.

Jingblad kom till IFK Norrköping inför säsongen 2006.

– Personligen har jag haft en fantastisk tid. Jag älskar föreningen. Det har betytt jättemycket för mig att få komma hit. De två första åren gjorde vi riktigt bra fotbollsresultat men tyvärr blev detta året mycket sämre än vi hoppats på. Men så är det med fotboll, det är snabba omkastningar.

Sökandet efter ny tränare har redan börjat. Klubben ser just nu över hela sin organisation och sin fotbollsfilosofi och nu vill man hitta en tränare som bättre än Jingblad passar in i det nya tankesättet.

– Vi kommer att satsa mer på våra unga spelare och på de spelare som finns i regionen. Dessutom får vi ett nytt underlag att spela på i vår, det blir ju konstgräs. Så det är flera parametrar som ska vägas in, säger Lundin.

De assisterande tränarna Sören Cratz och Sulo Vatovaara stannar i klubben och tar över ansvaret för laget under de två kvarvarande allsvenska matcherna.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".