Flera trafikolyckor i länet på söndagen

Förutom att det var milslånga köer på E4an vid Ödeshög inträffade också flera trafikolyckor i länet under söndagen.

Vid 19-tiden kolliderade en personbil med en moped på Hagebygatan utanför vårdcentralen i Norrköping. De båda personerna på mopeden skadades lindrigt och fördes till Vrinnevisjukhuset. Föraren av bilen misstänks för drogfylleri, enligt polisen.

På E22 vid Gållösa i Valdemarsvik skadades två personer lindrigt vid en avåkning med personbil vid 19.30-tiden. Personerna fördes till Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

En personbil körde av vägen i Klockrike, Borensberg, vid 20-tiden. Enligt polisen ska föraren själv ha tagit sig till sjukhus för lindrigare skador.

De långa köerna på E4an norr om Jönköping till Ödeshög orsakades av de mitträcksarbeten som Vägverket gör för närvarnade på sträckan, enligt polisen. Denna söndag var också sista dagen på skolornas höstlov så många var i rörelse.

Köerna började bildas på söndagseftermiddagen och ännu vid 21-tiden på kvällen var köerna så långa att trafikanter uppmanades att välja den gamla E4an förbi Ödeshög.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".