Unga positiva till svartjobb

Norrköpingsungdomar är mer positiva till att jobba svart än sina jämnåriga i Linköping. Det visar en undersökning som Riksskatteverket presenterade i dag.
Ungdomar i 15 av landets största kommuner har deltagit i undersökningen. I Norrköping har andelen ungdomar som tycker det är okej att jobba svart sjunkit från 31 till 28 procent. I Linköping tycker 23 procent av ungdomarna att det är okej att jobba svart, en minskning med tre procentenheter på ett år. Enligt Riksskatteverket går staten miste om 50 miljarder kronor varje år på grund av folk som jobbar svart. Ungdomar är mer benägna än andra att ta ett svartjobb. Undersökningen gjordes av GfK Sverige i mars 2003. Totalt genomfördes 1 951 telefonintervjuer med ungdomar mellan 16 och 20 år, fördelat på 1 500 intervjuer i femton större kommuner och 451 intervjuer i en riksundersökning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".