Tennis: Inget Wimbledon för Johansson

Om drygt en vecka inleds Wimbledon - men utan Thomas Johansson. Den förre Australian Open-segraren tvingas vänta med sin comeback efter knäoperationen.
- Vi siktar i stället på att han ska kunna vara med i Båstad, säger tränaren Magnus Tideman till TT. Johansson och Tideman har den senaste tiden tränat i Monte Carlo, målet har varit att han ska kunna göra comeback till Grand Slam-turneringen i London som inleds den 23 juni. Men tiden dit är för knapp. - Jag har ringt och meddelat att han inte kan spela. Han har inte kommit igång riktigt ännu och då finns det ingen anledning att åka dit och spela, särskilt inte som det är femsetare, säger Tideman. Efter att förra året haft problem med knäet tvingades Thomas Johansson ta beslutet att genomgå en operation av vänsterknäet i början av februari. Efter att ha hoppat på kryckor i sex veckor kunde svensken på allvar börja vägen tillbaka. - Vi har kört rätt friskt den senaste tiden, bland annat har Thomas tränat löpning på asfalt för första gången på ett år och det blir bättre och bättre, säger Tideman. Hur tar Thomas beslutet att det inte blir något spel i Wimbledon? - Han är lite besviken eftersom han tycker gräs är så skönt att spela på. Johansson kommer nu att köra ett träningsläger i Båstad veckan före Swedish Open, målsättningen är att han ska kunna göra comeback när turneringen inleds den 7 juli. - Vi ska ha ett träningsläger i Båstad med en del yngre spelare och de svenskar som eventuellt åkt ut ur Wimbledon, säger Tideman. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".