Stora prisskillnader mellan campingplatser

Snart inleds årets campingsäsong på riktigt. En undersökning som Sveriges Radio gjort visar att prisskillnaden är stor beroende på var man väljer att campa. Billigast blir det för den som tänkt sig att campa i Värmland eller Jämtland, dyrast i Halland, Göteborg och Gotland. Östergötland ligger ungefär i mitten.
Genomsnittspriset för två personer med bil och husvagn är 165 kronor natten inklusive el och dusch. För två personer med bil och tält utan krav på dusch kostar det 117 kronor per natt. Medelpriserna för de tio östgötacampingar i varierande kategorier, som finns med i jämförelsen, håller sig kring riksgenomsnittet. Himmelstalunds Camping i Norrköping har det allra lägsta priset för tältcampare, dusch inkluderad. Det kan finnas skäl att se upp med tillgången till dusch. På många håll ingår den för alla, på vissa ställen kostar det en krona per minut. 15 län ingår i undersökningen och totalt har prisnivån på drygt 150 campingplatser runt om i landet kartlagts. I undersökningen har campingägarna tillfrågats vad en gästnatt med husvagn eller tält kostar för två personer under högsäsong den andra veckan i juli. Klicka här för att läsa mer om undersökningen
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".