1 av 2
Hannah i Here Be Opera!
2 av 2

Hannah fick Östgöta Gilles stipendium

Sopranen Hannah Holgersson har tilldelats Östgöta Gilles kulturstipendium för sina insatser i Vadstena-Akademiens uppsättning av Here Be Opera!

Östgöta Gille är en sammanslutning av och för östgötar i Stockholm och Hannah Holgersson befinner sig just nu ute på julturné tillsammans med bland andra Triple and Touch, Linda Lampenius och Pernilla Wahlgren.

- Stipendiet är ett verkligt fint hedersomnämnande som jag är mycket stolt över. All uppmuntran betyder mycket och pengarna kommer att användas till en skivinspelning kommande år, en klassisk skiva med musik för sopran säger Hannah Holgersson.

Sopranen Hannah Holgersson är en mångsidig sångerska med en repertoar som sträcker sig från barockmusik via opera och scenisk musik till nyskriven konstmusik. Hon har framträtt med ensembler såsom Kungliga Filharmonikerna, Estlands Nationella Operaorkester, Kairos Operaorkester och slagverksensemblen Kroumata och har arbetat med dirigenter såsom Alan Gilbert, Siegfried Köhler och Tönu Kaljuste.

Hannah medverkar som solist på ett flertal CD-inspelningar och framträder regelbundet både i radio och TV. Hannah är också medlem i Eric Ericsons Kammarkör. Hannah Holgersson är uppvuxen i skånska Höör, men har sedan utbildningstiden på Kungl Musikhögskolan bott i Stockholm. Hon examinerades 2004 i både solosång och sångpedagogik. Huvudlärare var lektor Christina Öqvist-Matton. Sommaren 2008 sjöng hon rollerna som Eurydike i Martin Jonsson Tibblins opera med samma namn samt rollen som Klara i Sune Mattias Emanuelssons opera Du är min drömprins. Båda operorna spelades under samlingstiteln Here be Opera! på Vadstena Gamla teater 28 juni – 5 juli 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".