Lugnt midsommarfirande i länet

Midsommarfirandet i Östergötland blev en lugn historia, enligt polisen. Mindre bråk och lindrigare misshandelsfall har polisen arbetat med under natten till midsommardagen.
117 uppdrag har polisen i länet kallats på under midsommarafton och de tidiga timmarna av midsommardagen. 10 trafikolyckor har inrapporterats, men ingen har skadats allvarligt. En man greps och anhölls misstänkt för grov kvinnofridskränkning i Norrköping under fredagsnatten. Han ska höras efter att han nyktrat till. Midsommarfirandet blir annars en allt lugnare tillställning i Östergötland. I år kunde polisen i länet till och med låna ut personal till festplatser på Öland. - Vi har ingen stor kommendering som vi haft tidigare år, säger Bo Stigander, vakthavande polisbefäl i Östergötland. - Tidigare år var det sjöslag, med ungdomsfylleri till 100 procent, men den karaktären av fest är det inte längre, säger Stigander.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".