Vägpirater stal från turister

Vägpirater har återigen slagit till i Östergötland. En tysk familj bestals i går morse på en dator och digitalkamera under tiden de sov på en parkeringsplats vid Klinga söder om Norrköping.
Tjuvarna bröt sig in i husbilen utan att familjen vaknade. Det här är tredje gången den här veckan som vägpirater slår till. Tidigare i veckan utsattes turister i Ödeshög för nattliga tjuvar. - Det är oroväckande att de här brotten kommit till Östergötland, säger vakthavande polisbefäl Christer Wernström. Tidigare har vägpirater slagit till mot turister på västkusten. - Jag uppmanar turister med husvagn och husbil att åka till en camping istället för att stanna och sova utmed vägen, säger Wernström. Om tjuvarna, som slog till i Klinga, använt sig av någon form av gas för att söva den tyska familjen innan inbrottet är inte utrett.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".