Inför LHC-Luleå: Julavslutning på hemmaplan

Ska LHC gå till julledighet som serieledare eller som trea i serien? Det är vad som står på spel i den sista matchen innan jullovet.

Det är seriens formstarkaste lag som kommer till Linköping ikväll. Luleå har bara förlorat en av de senaste tio matcherna.

– Vi måste tänka på intensiteten, att hålla den uppe i 60 minuter. Vi ska ta med oss vårt spel i boxplay och power play från igår, sen ska vi jobba stenhårt och smart i 60 minuter. Det är sista matchen innan uppehållet så vi ska kräma ut det sista, lovar han.

Sju spelare, Teemu Aalto, Johan Fransson, Daniel Fernholm, Jaroslav Hlinka, Mikael Håkansson, Tomas Surivy och Pekka Saravo får inte ledigt utan får dra på sig sina respektive landslagströjor den kommande veckan.

– Jag ser bara positivt på det och framför allt så ser ju grabbarna ser fram emot det. Så länge de är hela och fräscha så är det helt okej. De kommer in i en ny miljö och får spela i internationellt tempo, säger Magnus Hävelid.

LHC:s trupp mot Luleå

Målvakt: Daniel Henriksson (Jonas Fransson)

Förstafemman: Teemu Aalto, Andreas Pihl,Tomas Surovy, Jaroslav Hlinka, Jan Hlavac

Andrafemman: Daniel Fernholm, Johan Fransson, Niklas Persson , Joakim Eriksson, Fredrik Emvall

Tredjefemman: Calle Gunnarsson, Ivan Magesky, Pontus Petterström, Patrik Zackrisson, Mikael Håkansson

Fjärdefemman: Pekka Saravo, Eric Beaudoin, Martin Laumann Ylven, Mattias Carlsson,

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".