Joakim Kjellbom.

Dolphins föll blytungt i Sundsvall

Det blev fel redan från början för Norrköping i matchen mot Sundsvall Dragons. I halvtid ledde Sundsvall med hela 23 poäng. Norrköping kom närmare i andra men till slut vann hemmalaget komfortabelt 80-69.

Det blev inget muntert återseende av sin gamla hemmahall och sina gamla lagkamrater för Dolphins center Joakim Kjellbom.

– Matchen var bedrövlig. Det är ju kul att komma hem till Sundsvall och träffa familj och kompisar men matchen var inte rolig.

Sundsvall gjorde i princip vad de ville med Norrköpingsspelarna i den första halvleken. Resultattavlan visade 46-23 till Sundsvall efter två perioder.

– Vi spelar i princip så dåligt som det går. Vi visar ingen energi och vilja. Bedrövligt var det, säger Kjellbom.

– Första halvlek var värdelös. Att ligga under med 23 poäng i halvtid är oacceptabelt, instämmer Dolphins coach Kelly Grant.

Dolphins kom ändå så nära som fyra poängs underläge i den andra halvleken men Sundsvall ryckte igen och segermariginalen blev till slut 11 poäng.

– Vi har en match till innan jul. Dåvill jag se första segern i nya arenan och att vi kämpar hela matchen inte bara i 20 minuter, säger Kelly Grant.

Carl-Johan Höiby
carl-johan-hoiby@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Sundsvall-Norrköping 80-69((20-14, 26-9, 11-25, 23-21))

Sundsvall: Alexander Wesby 24, Srdan Subotic 17, Doug Thomas 12, Adam Alexander 10, Michael Palm 10, Olivier Ilunga 5, Aki Ulander 2. Norrköping: Fred Drains 20, Kenneth Grant 19, Joakim Kjellbom 12, Andrew Pleick 9, Pedro Cipriano 4, Terrance Todd 4, Anton Saks.

Publik: 1 404.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".